top of page

opleiding tot instructeur pbls

Beschrijving

Word zelf instructeur PBLS & AED!


Wanneer je NRR erkend Reanimatie Instructeur wilt worden, dien je daarvoor een instructeursopleiding te volgen bij één van de door de Nederlandse Reanimatie Raad gecertificeerde opleidingsinstituten voor instructeurs.
Save a Life verzorgt de opleiding tot instructeur Basale Reanimatie voor kinderen inclusief de AED. Tijdens deze cursus worden uw reanimatievaardigheden beoordeeld en daar waar nodig verder verbeterd. Naast de reanimatievaardigheden wordt uitgebreid aandacht besteed aan de didactische principes van het reanimatie onderwijs.

Programma 

Na het doorlopen van de opleiding is de cursist in staat om:

  • Les te geven in reanimeren van baby's en kinderen conform de eindtermen en didactische principes van het reanimatieonderwijs van de Nederlandse Reanimatie Raad

  • Basale reanimatie van baby's en kinderen en AED's volgens de nieuwste inzichten en richtlijnen uit te voeren en te demonstreren

  • Diverse soorten AED’s te benoemen en te demonstreren en het gebruik hiervan bij baby's en kinderen

  • Diverse aanvullende materialen te benoemen en te demonstreren

Resultaat

De docenten bepalen aan het eind van de laatste dag of de deelnemer in aanmerking komt voor het door de Nederlandse Reanimatie Raad erkende diploma instructeur reanimatie PBLS & AED (Cursisten worden beoordeeld middels continuous assessment en toetsstations voor de praktische vaardigheden met gebruik van de beoordelingsformulieren). Wij verwijzen naar het NRR cursusreglement basale reanimatie indien er sprake is van herkansing.

 

Certificering Instructeur PBLS & AED: Conform Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Voor wie

Deelnemers aan de opleiding dienen over een geldig NRR/ERC certificaat hulpverlener 'Basale Reanimatie van baby's en kinderen ' te beschikken. Als je de opleiding tot BLS instructeur volgt kun je met 2 uur extra tijd (extra op dag 2) het aangepast (verkort) lesprogramma volgen en ook PBLS instructeur worden. M.i.v. 1 juli 2023 vervalt de instroomeis dat je arts, kaderinstructeur of BIG geregistreerd verpleegkundige moet zijn. Check voor actuele informatie de website van de NRR.

Praktische informatie

Tijd: 2 uur klassikaal, mits tezamen met de opleiding tot BLS instructeur. Anders gelden dezelfde voorwaarden als bij de BLS instructeursopleiding.

Wij verzorgen deze instructeursopleiding in nauwe samenwerking met Karin Kerkhof van Weg van Rouw; contact@wegvanrouw.nl of bel met 0624865354

Groepsgrootte

  • Maximaal 12 cursisten (boven de zes cursisten zijn er twee Docent-Instructeurs)

  • De cursus gaat door bij minimaal 4 cursisten

Kosten

  • Totale prijs = € 675,00 exclusief Btw indien tezamen met de BLS instructeursopleiding.

 

Locatie

  • De cursus wordt op 1 van onze trainingslocaties gegeven of bij jou thuis / bedrijf

Na het positief afsluiten van de opleiding

ben je Instructeur Kandidaat. Je dient dan nog tweemaal onder begeleiding van een ervaren instructeur les te geven. Als het tweemaal lesgeven onder begeleiding goed is verlopen, wordt je ingeschreven als volledig instructeur (Full-Instructor). Vanaf dit moment ben je bevoegd om zelfstandig de cursussen volgens de richtlijnen van de NRR te verzorgen. Je kunt vanaf nu gebruik maken van het CMS om uw cursussen te plannen en te organiseren. 

Tip
  • Het wordt aanbevolen om voorafgaand aan de PBLS instructeursopleiding de PBLS voor hulpverleners te volgen bij Save a Life

  • Kandidaatschap kan ondersteund worden door Save a Life PBLS instructeurs

Herhaling Reanimatie 

Om de status van instructeur geldig te houden dient men elke 2 jaar een herhalingscursus te volgen. Bovendien moet u in die tijd ook minimaal twee PBLS & AED cursussen hebben gegeven, aan minimaal vier cursisten per cursus. De herhalingscursus kan alleen gevolgd worden door cursisten met een 'full-instructor' status. Voor de herhalingscursus word je automatisch uitgenodigd door Save a Life.

bottom of page