top of page

opleiding tot instructeur bls

Beschrijving

Word zelf instructeur BLS & AED!


Wanneer je NRR erkend Reanimatie Instructeur wilt worden, dien je daarvoor een instructeursopleiding te volgen bij één van de door de Nederlandse Reanimatie Raad gecertificeerde opleidingsinstituten voor instructeurs.
Save a Life verzorgt de opleiding tot instructeur Basale Reanimatie voor volwassenen inclusief de AED. Tijdens deze cursus worden uw reanimatievaardigheden beoordeeld en daar waar nodig verder verbeterd. Naast de reanimatievaardigheden wordt uitgebreid aandacht besteed aan de didactische principes van het reanimatie onderwijs.

Programma 

Na het doorlopen van de opleiding is de cursist in staat om:

  • Reanimatieles te geven conform de eindtermen en didactische principes van het reanimatieonderwijs van de Nederlandse Reanimatie Raad

  • Basale reanimatie en AED's volgens de nieuwste inzichten en richtlijnen uit te voeren en te demonstreren

  • Diverse soorten AED’s te benoemen en te demonstreren

  • Diverse aanvullende materialen te benoemen en te demonstreren

Resultaat

De docenten bepalen aan het eind van de laatste dag of de deelnemer in aanmerking komt voor het door de Nederlandse Reanimatie Raad erkende diploma instructeur reanimatie BLS & AED (Cursisten worden beoordeeld middels continuous assessment en toetsstations voor de praktische vaardigheden met gebruik van de beoordelingsformulieren). Wij verwijzen naar het NRR cursusreglement basale reanimatie indien er sprake is van herkansing.

 

Certificering Instructeur BLS & AED: Conform Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Voor wie

Deelnemers aan de opleiding dienen over een geldig NRR/ERC certificaat hulpverlener 'Basale Reanimatie' te beschikken en dienen geregistreerd te staan in het Cosy-systeem.

M.i.v. 1 juli 2023 vervalt de instroomeis dat je arts, kaderinstructeur of BIG geregistreerd verpleegkundige moet zijn. Check voor actuele informatie de website van de NRR.

Praktische informatie

Tijd: 16 uur klassikaal

Wij verzorgen deze instructeursopleiding in nauwe samenwerking met Karin Kerkhof van Weg van Rouw; contact@wegvanrouw.nl of bel met 0624865354

Groepsgrootte

  • Maximaal 12 cursisten (boven de zes cursisten zijn er twee Docent-Instructeurs)

  • De cursus gaat door bij minimaal 4 cursisten

Kosten

4 dagdelen (2 dagen) opleiding tot NRR-BLS & AED-instructeur, inschrijving in het CMS (Cursus Management Systeem) van de ERC (Europese Reanimatie Raad)

  • Totale prijs = € 600,00 exclusief Btw

 

Locatie

  • De cursus wordt op 1 van onze trainingslocaties gegeven of bij jou thuis / bedrijf. Tussen de 2 cursusdagen geef je een les (loop je stage) bij een Cosy geregistreerde cursus. 

Eerstvolgende cursus

  • In overleg. Meld je nu aan!

Na het positief afsluiten van de opleiding

ben je Instructeur Kandidaat. Je dient dan nog tweemaal onder begeleiding van een ervaren instructeur les te geven. Als het tweemaal lesgeven onder begeleiding goed is verlopen, wordt je ingeschreven als volledig instructeur (Full-Instructor). Vanaf dit moment ben je bevoegd om zelfstandig de cursussen volgens de richtlijnen van de NRR te verzorgen. Je kunt vanaf nu gebruik maken van het CMS om uw cursussen te plannen en te organiseren. 

Tip

Kandidaatschap kan ondersteund worden door Save a Life BLS instructeurs

Herhaling Reanimatie 

Om de status van instructeur geldig te houden dient men elke 2 jaar een herhalingscursus te volgen. Bovendien moet u in die tijd ook minimaal twee BLS & AED cursussen hebben gegeven, aan minimaal vier cursisten per cursus. De herhalingscursus kan alleen gevolgd worden door cursisten met een 'full-instructor' status. Voor de herhalingscursus word je automatisch uitgenodigd door Save a Life.

bottom of page